Плодов чай

Плодов чай

Една топла чаша чай е позитивен източник на енергия. Чаят, приготвен по правилния начин, който не е нито прекалено силен, нито прекалено слаб, комбиниран с ежедневен упражнения, може да поддържа тялото ви здраво. Това е така защото той освежава тялото и духа на човека и улеснява потока на енергията. През променящите се сезони плодовият чай действа като естествен термостатичен регулатор. Според съвременните медицински изследвания е доказано, че плодовете притежават изобилие от свойства, полезни за здравето. Ежедневното пиене на три чаши качествен чай защитава организма ни от болести. Плодовият чай съдържа коктейл от здравословни съставки, като витамини B1,B2, B6, както и витамин C, флавоноиди и полифеноли. Антиоксидантните ефекти на флавоноидите в чая са важни за предотвратяване на ракови образувания. Плодовете са богат източник на два ключови минерала, а именно магнезий, който е отговорен за растежа на костите, и калий, който поддържа нивата на течностите в организма.


Антиоксидантите работят, като възпрепятстват и коригират атаките на свободните радикали в тялото. Също толкова важна е способността на плодовият чай да се бори със сърдечните заболявания. Ефектът от пиене на чай е лек и кумулативен. Чай, приготвен от банани помага при високо кръвно налягане. Лимонът е много добър за лекуване на гърлото. Природата е изключително щедра, предлагайки ни тези дарове. Всички знаем за невероятната полза от консумацията на ябълки – засилва имунната система, действа благоприятно върху сърдечната дейност, стопява мазнините. Аронията е със силно изразено антиоксидантно действие. В действителност плодовете от арония съдържат по-високи нива на антиоксиданти, полифеноли и антоциани, в сравнение с боровинки, грозде и повечето други плодове. Текущите проучвания също доказват , че в плодовете й се намират съединения, които се борят с рак и сърдечни заболявания, влияят благоприятно върху мозъчната дейност и подобряват храносмилането. Боровинките са богати на много хранителни вещества .Освен че са изключителни източници на антиоксиданти, консумацията на боровинки задоволява ежедневните ни нужди от витаминни .Плодовете са богати на витамин K и манган.Консумацията на шипки влияе благоприятно върху редица стомашни проблеми. Със силно изразено противовъзпалително, антимикробно и антисептично действие. Пиенето на чай от шипка, има доказано действие при борбата с диабет. Касисът или още познат като черно френско грозде оказва положителен ефект върху редица системи от човешкото тяло – очна, сърдечно-съдова,белодробна и нервна. С ясно изразеното си антибактериално действие, помага при грипни състояния. Малината е вкусен плод с много здравословни ползи – богат на фибри и витамини –желязо, магнезий, цинк, В1,В2, фосфор. Плодовите чайове са екстракт от плодове. Не съдържат кофеин, което ги прави подходящ за бременни жени и деца.

Публикувано от DelmarTe

DelmarTe - чаят, който задоволява и най-изискания вкус.

Препоръчваме Ви тези продукти

Кутия - цилиндър 100 грама - сребърна

Кутия - цилиндър 100 грама - сребърна

Сребърна кутия за съхранение на вашия чай с цилиндрична форма.Вместимост: 100 гр.Материал: металПрои..

8,75 лв.

..

0,00 лв.

Свързани статии

Чай и рекорди
Всички сме чували и чели за Книгата на Рекордите Гинес. Създателите и се шегуват,че скоро ще минат по тираж Библията и така ще влязат сами в рекордите.Чаят е една от най-популярните напитки и не е очудващо, че на него са посветени множество рекорди.* Най- много чаени чашки е успял да задържи на главата си германецът Руди Хорн през 1952г. Той поставил шест чашки и шест подложни чинийки и ги е задържал, балансирайки в това време върху велосипед с едно колело!* През юли 1993г., след половин го..
5 приложения на чая
Днес ще Ви запознаем с 5 необичайни приложения на чая.Нали не мислехте, че единственото, което можете да получите от него е чудесна напитка?* Облекчаване на паренето след бръсненеАко пропуснете да смените ножчето си преди бръснене, най-вероятно ще Ви заболи. За да облекчите болката, поставете мокро пакетче чай върху засегнатата повърхност.* Спиране на неприятната миризма на кракaСложете край на тази ужасна миризма като поглeзите краката си с ежедневна чаена баня. 20 минути в силно запарен чай и ..
Японското чудо - зелен чай Сенча
Сенчата е един от най-популярните видове японски зелен чай. В момента сенчата представлява около 80% от производството на чай в Япония. В превод от японски “сенча” означава „печен чай” („сен” означава пека, а „ча” е японската дума за чай). Това наименование идва от старата процедура по обработката на чаените листа, които след изсушаването били печени на тиган. Днес процесът на обработка е доста осъвременен: най-младите листенца от пролетната реколта се поставят за 15-45 секунди на пара, за да се..
Какво знаем и не знаем за белия чай…
Едва през последните години белият чай става популярен в световен мащаб, въпреки че китайците го пият от векове. Какво е всъщност по-специалното на белия чай?Белият чай се прави от последните две млади листенца и евентуално напъпило листенце на клончето. Той е най-слабо обработен и преминава през минимален процес на оксидация (при чая не би трябвало да се говори за ферментация, а за процес на оксидация, т.е. съприкосновение с кислорода). До няколко часа след като се обере белият чай трябва да пр..